Angst-tandarts

Méér dan 800.000 Nederlanders hebben een Tandartsfobie. Wij bieden hulp bij Tandarts Angst!

Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Méér dan 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang dat ze niet meer durven te gaan (tandartsfobie). De kans is groot dat ze op termijn problemen krijgen aan tanden, kiezen en tandvlees. Daarom is het van groot belang dat er toch een tandarts naar moet kijken om verdere pijn en complicaties te voorkomen.

Royal Blue Dental Den Haag

Wat is een Angsttandarts?

Voor patiënten met angst voor de tandarts reserveren we extra tijd tijdens de behandeling. Onze tandarts legt de behandeling stap voor stap uit en geeft bij elke handeling vooraf aan wat er gaat gebeuren. Op deze manier bent u voorbereid en weet u wat u kunt verwachten. Zo behandelen we u veilig en pijnloos.

Neem contact op voor een afspraak en maak kennis met één van onze angst specialisten. Zij hebben allemaal jaren ervaring met het behandelen van kinderen en angstige patiënten. Elke dag helpen zij mensen met tandartsangst aan een mooi en gezond gebit in onze praktijken in Den Haag.

Ook bij Angst is er een Speciale Tandarts 

Natuurlijk kan het voorkomen dat uw kind angst heeft om naar de tandarts te gaan. Dit kan uiteenlopen van moeite met de behandeling tot extreme angst om überhaupt naar de tandarts te gaan. Wat de angst ook is, wij hebben angsttandartsen die uw kind van de paniek of extreme angst af kunnen krijgen. Vanuit onze jarenlange ervaring met angst behandelingen weten we dat er altijd een oplossing is.

De Voordelen van de Angsttandarts bij Royal Blue Dental

Bij Royal Blue Dental begrijpen we dat angst voor de tandarts veel voorkomt en dat het de toegang tot noodzakelijke tandheelkundige zorg kan belemmeren. Daarom bieden we de diensten van onze angsttandarts aan, die speciaal is opgeleid om patiënten te helpen die zich angstig of ongemakkelijk voelen bij tandheelkundige behandelingen. Ontdek enkele van de voordelen van onze angsttandarts en hoe we uw tandartsbezoek zo comfortabel mogelijk maken.

 • Meer Tijd voor U:
  We nemen de tijd om naar uw zorgen te luisteren en behandelen u met geduld en begrip.
 • Pauzemogelijkheden:
  U heeft de controle om de behandeling te pauzeren als dat nodig is om uw comfort te waarborgen.
 • Stapsgewijze Uitleg:
  Onze angsttandarts legt elke stap van de behandeling uit, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren.
 • Duidelijke Communicatie:
  Elke handeling wordt vooraf aangekondigd, waardoor u in controle blijft en verrassingen worden geminimaliseerd.

Bij Royal Blue Dental streven we ernaar om tandheelkundige zorg toegankelijk en comfortabel te maken, zelfs voor degenen die angstig zijn voor de tandarts. Onze angsttandarts staat klaar om u te ondersteunen en ervoor te zorgen dat uw tandartsbezoek een stressvrije en aangename ervaring is. Uw mondgezondheid is belangrijk voor ons, en we zijn er om u te helpen elke stap van de weg.

Veelgestelde Vragen

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste bezoek aan de angsttandarts?

Tijdens uw eerste bezoek aan de angsttandarts bij Royal Blue Dental kunt u verwachten dat u de gelegenheid heeft om uw zorgen en angsten te bespreken. De tandarts zal met u praten om een goed begrip te krijgen van uw specifieke situatie en uw comfortniveau. Uw behandeling zal stapsgewijs worden uitgelegd, en de tandarts zal duidelijk communiceren welke handelingen zullen worden uitgevoerd. De angsttandarts zal ook pauzemogelijkheden bieden, zodat u de behandeling kunt onderbreken als dat nodig is om uw comfort te waarborgen.

Zijn de diensten van de angsttandarts alleen voor mensen met ernstige tandartsangst?

Nee, de diensten van de angsttandarts zijn niet alleen voor mensen met ernstige tandartsangst. Hoewel de angsttandarts speciaal is opgeleid om patiënten met tandartsangst te helpen, kunnen deze diensten ook nuttig zijn voor mensen die zich gewoon wat ongemakkelijk of nerveus voelen bij tandheelkundige behandelingen. De angsttandarts biedt een comfortabele en ondersteunende omgeving voor iedereen die extra zorg en aandacht nodig heeft tijdens hun tandartsbezoek. U hoeft uw angsten niet te bagatelliseren; we zijn hier om uw tandheelkundige ervaring zo aangenaam mogelijk te maken.