Kronen & Bruggen

Door middel van kronen en bruggen verbeteren we verzwakte, verkleurde of scheve tanden

Op deze pagina ontdekt u hoe kronen en bruggen kunnen worden ingezet om beschadigde of ontbrekende tanden te herstellen. Of u nu een enkele tand moet repareren, meerdere tanden wilt vervangen, of gewoon uw glimlach wilt verbeteren, onze tandheelkundige oplossingen zullen u helpen de gezonde en stralende glimlach te bereiken die u verdient.

De Mare Tandartspraktijk

Herstel de Functionaliteit en Esthetiek van Uw Gebit met Kronen

Kronen zijn veelzijdige tandheelkundige restauraties die beschadigde, verzwakte of misvormde tanden herstellen en versterken. Ze bieden niet alleen duurzaamheid en functionaliteit, maar ook esthetische voordelen. Bij Royal Blue Dental zijn onze ervaren tandartsen gespecialiseerd in het plaatsen van hoogwaardige kronen die perfect passen bij uw natuurlijke tanden. Of u nu een beschadigde tand wilt herstellen of een verkleurde tand wilt verbeteren, ontdek hoe onze op maat gemaakte kronen uw glimlach kunnen transformeren.

Bruggen: De Brug naar een Compleet Gebit

Bruggen zijn effectieve oplossingen om één of meerdere ontbrekende tanden te vervangen en de functionaliteit van uw gebit te herstellen. Ze bieden niet alleen een esthetisch aantrekkelijke glimlach, maar voorkomen ook problemen zoals tandverschuiving en kauwproblemen. Bij Royal Blue Dental begrijpen we de impact van ontbrekende tanden op uw mondgezondheid en zelfvertrouwen. Ontdek hoe onze op maat gemaakte bruggen de ontbrekende schakels in uw glimlach kunnen vervangen en uw gebit weer compleet kunnen maken.

Belang van Kronen en Bruggen: Herstel, Functionaliteit en Esthetiek:

 • Herstel van Tandfunctionaliteit:
  Kronen en bruggen herstellen de functionaliteit van het gebit door beschadigde of ontbrekende tanden te vervangen. Hierdoor kunnen patiënten weer normaal kauwen en spreken, waardoor hun levenskwaliteit verbetert.

 • Behoud van Mondgezondheid:
  Het vervangen van ontbrekende tanden met bruggen voorkomt tandverschuiving, wat kan leiden tot scheve tanden en een ongelijke beet. Dit helpt de mondgezondheid te behouden en voorkomt mogelijke problemen op de lange termijn.

 • Verbetering van Esthetiek:
  Kronen en bruggen kunnen worden vervaardigd uit materialen die er natuurlijk uitzien en aanvoelen. Hierdoor verbetert de esthetiek van de glimlach, wat het zelfvertrouwen van de patiënt vergroot.

 • Versterking van Zwakke Tanden:
  Kronen worden vaak gebruikt om zwakke of beschadigde tanden te versterken en te beschermen tegen verdere schade. Dit helpt bij het behoud van de oorspronkelijke tanden en voorkomt mogelijke extracties.

 • Langdurige Oplossing:
  Kronen en bruggen zijn duurzaam en gaan vele jaren mee als ze goed worden onderhouden. Dit biedt patiënten een langdurige oplossing voor tandheelkundige problemen, waardoor ze minder vaak herhaalbezoeken aan de tandarts hoeven te plannen.

Kortom, regelmatige bezoeken aan de mondhygiëniste zijn essentieel om uw mondgezondheid te behouden, tandheelkundige problemen te voorkomen en bij te dragen aan uw algemene welzijn.

Nog Wat Meer Informatie

Kroon plaatsen bij Royal Blue Dental Tandartspraktijk in Den Haag

Door middel van kronen verbeteren we verzwakte, verkleurde of scheve tanden en/of kiezen. Een kroon is een duurzame oplossing om de vorm en functie van het gebit te verbeteren. Het Cerec Systeem stelt ons in staat om in één behandeling een kroon te maken en bij u in het gebit te plaatsen. Krijg uw mooie glimlach weer terug met een facing of kroon van Cerec. Neem contact met ons op en maak een afspraak met een van onze tandartsen voor een consult.

Wat is het verschil tussen een kroon en een brug?
Een kroon en een brug zijn beide restauratieve tandheelkundige opties, maar ze hebben verschillende toepassingen. Een kroon wordt gebruikt om een enkele beschadigde of verzwakte tand te bedekken en te versterken, terwijl een brug wordt gebruikt om één of meer ontbrekende tanden te vervangen. Een kroon zit over een bestaande tand, terwijl een brug aan twee aangrenzende tanden wordt bevestigd met behulp van kronen, met een kunsttand (of tanden) in het midden om de lege ruimte op te vullen.
Hoe lang gaan kronen en bruggen mee?

De levensduur van kronen en bruggen varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de materialen die worden gebruikt, uw mondhygiëne en algemene mondgezondheid. Over het algemeen kunnen goed verzorgde kronen en bruggen tien jaar of langer meegaan. Het is echter belangrijk om regelmatig uw tandarts te bezoeken voor controles en professionele reinigingen, evenals om een goede mondhygiëne te handhaven om de levensduur van deze restauraties te verlengen.