Controle (Periodiek)

Waarom is een (periodieke) controle bij de tandarts zo belangrijk?

 

Een periodieke controle is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit door de tandarts en de tandartsassistente. Dit doen we bij voorkeur elk halfjaar, zodat we problemen kunnen voorkomen (preventie) of op tijd kunnen signaleren. Zo nodig verwijderen we tijdens de controle ook tandsteen en polijsten we uw tanden.

Behandeling Controle Gebit Tandartspraktijk Royal Blue Dental

Periodieke Controle voor een Gezonde Glimlach

Bij Royal Blue Dental begrijpen we dat een stralende glimlach begint met een gezond gebit. Onze periodieke controle, ook wel bekend als de reguliere tandartsafspraak, vormt de hoeksteen van uw mondgezondheidsroutine. Deze regelmatige controle is niet alleen gericht op het voorkomen van tandheelkundige problemen, maar ook op het behouden van uw mondgezondheid op lange termijn.

Onze ervaren tandartsen en zorgprofessionals zijn toegewijd aan het bieden van uitstekende zorg en aandacht tijdens elke periodieke controle. In deze sessies evalueren we niet alleen de gezondheid van uw tanden en tandvlees, maar we streven er ook naar om uw vragen te beantwoorden, eventuele zorgen te bespreken en u te voorzien van deskundig advies over mondverzorging.

Waarom langskomen voor een controle?

Onze periodieke controles bij de tandarts zijn gericht op preventie. Tijdens deze afspraken onderzoeken we grondig uw mondgezondheid om mogelijke problemen vroegtijdig te detecteren. Door regelmatig naar de tandarts te komen, kunt u potentiële tandheelkundige problemen voorkomen voordat ze ernstig worden.

Bij elke periodieke controle stellen we een persoonlijk zorgplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en mondgezondheid. Of u nu een trouwe patiënt bent of voor het eerst komt, wij bieden zorg op maat om ervoor te zorgen dat uw gebit gezond blijft en straalt.

We begrijpen dat tandartsbezoeken voor sommigen angst of nervositeit kunnen veroorzaken. Ons vriendelijke en deskundige team streeft ernaar om uw bezoek zo comfortabel en zorgzaam mogelijk te maken. We nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden, eventuele zorgen te bespreken en bieden professionele begeleiding om eventuele ongemakken te minimaliseren. Bij ons bent u in goede handen voor uw periodieke controles.

Periodieke controles bij de tandarts zijn van cruciaal belang voor de algehele mondgezondheid.

Wat zijn de voordelen van periodieke controles?

 • Vroegtijdige Detectie van Problemen:
  Tijdens periodieke controles kan de tandarts vroegtijdig tandheelkundige problemen opsporen, zoals cariës (tandbederf) en tandvleesaandoeningen.
 • Preventie van Tandverlies:
  Door regelmatig naar de tandarts te gaan, kunnen tanden en tandvlees gezond worden gehouden, waardoor het risico op tandverlies wordt verminderd.
 • Besparing van Kosten:
  Het vermijden van periodieke controles kan leiden tot de noodzaak van ingrijpende en kostbare tandheelkundige ingrepen in de toekomst.
 • Verbetering van Mondhygiëne:
  Tandartsafspraken bieden de gelegenheid om mondhygiëneadvies te ontvangen.
 • Behoud van Esthetiek:
  Periodieke controles kunnen bijdragen aan het behoud van een mooie glimlach.

 

Gevolgen van het overslaan van periodieke controles kunnen onder meer ernstige tandheelkundige problemen, pijn, ongemak, financiële lasten en een verminderde levenskwaliteit omvatten. Het is dus raadzaam om regelmatig de tandarts te bezoeken om mondgezondheidsproblemen te voorkomen en te minimaliseren.

Veelgestelde Vragen

Controle Tandarts

Een periodieke controle is een onderzoek naar de gezondheid van uw gebit door de tandarts en de tandartsassistente. Dit doen we bij voorkeur elk halfjaar, zodat we problemen kunnen voorkomen (preventie) of op tijd kunnen signaleren. Zo nodig verwijderen we tijdens de controle ook tandsteen en polijsten we uw tanden.

Wat doet de Tandarts bij een controle?

Tijdens een periodieke onderzoek controleert de tandarts je tanden en kiezen op gaatjes en hij bekijkt of vullingen en kronen nog goed aansluiten. Hij meet ook de conditie van je tandvlees en bestudeert je tong, lippen en (wang)slijmvliezen op eventuele afwijkingen. Indien nodig maken wij een overzichtsfoto en OPT scan. 

Waarom controle Tandarts

Door elk half jaar voor controle naar de tandarts te gaan, blijft je gebit netjes onderhouden en kun je problemen voorkomen. Doordat de tandarts op deze manier tijdig kan ontdekken of er een verandering gaande is in je mond, kunnen jullie tijdig ingrijpen.