Bioligsche Vullingen

Ontdek Biologische Vullingen: De Natuurlijke Keuze voor Tandherstel

Bij Royal Blue Dental streven we ernaar om onze patiënten de meest geavanceerde en zorgvuldig overwogen tandheelkundige opties te bieden. Onze biologische vullingen vormen een innovatieve benadering van tandherstel, waarbij natuurlijke materialen worden gebruikt om tanden op een duurzame en gezondheidsbewuste manier te herstellen. We nodigen u graag uit om meer te ontdekken over deze natuurlijke keuze voor uw glimlach.

tel: 0728440172

Verantwoord omgang met uw gebit, middels Biologische methodes

Wij bieden in onze praktijk patiënten de mogelijkheid aan om speciale biologisch compatibele vullingen te krijgen. Deze vullingen bevatten geen weekmakers. Wij maken hierbij gebruik van witte, composiet vullingen van Admira® Fusion. Dit composiet bevat geen HEMA, TEGDMA en vrije Bisphenol-A (BPA) en heeft een zeer hoge bio-compatibiliteit.  

Biologische Vullingen: Natuurlijke Tandherstelopties

Biologische vullingen, ook wel bekend als composietvullingen, bieden een natuurlijke en milieuvriendelijke benadering van tandherstel. In tegenstelling tot traditionele amalgaamvullingen, bevatten biologische vullingen geen schadelijke metalen zoals kwik. Ze bestaan uit een mengsel van natuurlijke materialen, zoals keramiek en hars, die esthetisch aantrekkelijk en veilig zijn voor uw mondgezondheid.

De Voordelen van Biologische Vullingen voor Uw Tanden

Biologische vullingen bieden tal van voordelen voor patiënten die streven naar gezondheid en duurzaamheid. Ze zijn niet alleen vrij van kwik en andere potentieel schadelijke stoffen, maar ze kunnen ook worden aangepast aan de natuurlijke kleur van uw tanden, waardoor ze discreet en esthetisch verantwoord zijn. Bovendien hechten biologische vullingen stevig aan uw tanden, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Als u op zoek bent naar een tandheelkundige oplossing die zowel goed is voor uw gezondheid als voor het milieu, dan zijn biologische vullingen zeker het overwegen waard.

 

Disclaimer: Royal Blue Dental Tandartspraktijk is geen biologische tandartspraktijk, echter leveren wij wel de dienst voor biologische vullingen.

De Voordelen van Biologische Vullingen voor Tandherstel

Bij Royal Blue Dental begrijpen we de waarde van biologische vullingen voor zowel uw mondgezondheid als het milieu. Deze innovatieve tandheelkundige benadering maakt gebruik van natuurlijke materialen om tanden te herstellen en biedt diverse voordelen voor onze patiënten.

  • Milieuvriendelijk:
    Biologische vullingen zijn vrij van schadelijke stoffen zoals kwik, wat de impact op het milieu minimaliseert. Ze zijn een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor tandherstel.

  • Esthetisch Aantrekkelijk:
    Deze vullingen kunnen worden aangepast aan de natuurlijke kleur van uw tanden, waardoor ze onopvallend zijn en bijdragen aan een stralende glimlach.

  • Veilig en Gezond:
    Biologische vullingen zijn veilig voor uw mondgezondheid omdat ze geen kwik bevatten. Ze hechten sterk aan uw tanden, wat resulteert in duurzame restauraties die bestand zijn tegen dagelijkse slijtage.

Kiezen voor biologische vullingen betekent investeren in zowel uw eigen gezondheid als de gezondheid van onze planeet. Bij Royal Blue Dental staan we klaar om u te voorzien van deze milieuvriendelijke en effectieve tandheelkundige oplossingen voor een stralende glimlach en duurzaam tandherstel.

Veelgestelde Vragen

Zijn biologische vullingen even sterk als traditionele amalgaamvullingen?

Ja, biologische vullingen zijn over het algemeen even sterk en bestand tegen dagelijkse slijtage. Ze kunnen net zo lang meegaan als traditionele vullingen, mits ze goed worden onderhouden en regelmatige tandheelkundige controles ondergaan. De duurzaamheid van biologische vullingen hangt ook af van factoren zoals de locatie van de vulling en het kauwgedrag van de patiënt.

Zijn biologische vullingen geschikt voor alle tandheelkundige problemen?

Biologische vullingen zijn geschikt voor veel tandheelkundige problemen, zoals het herstellen van tandbederf, het vervangen van oude vullingen of het opvullen van scheurtjes in tanden. Ze kunnen ook worden gebruikt voor cosmetische doeleinden, zoals het verbeteren van de esthetiek van een glimlach. Uw tandarts zal beoordelen of biologische vullingen de juiste keuze zijn op basis van uw specifieke situatie en behoeften. In sommige gevallen kunnen andere restauratieve opties, zoals kronen of implantaten, meer geschikt zijn.