Transparante Beugel Invisalign

Binnen 6 maanden tijd een nieuwe glimlach voor ALTIJD!

Het is een uitneembare beugel die gemaakt is van doorzichtig kunststof. Het is specifiek voor jouw gebit ontworpen zodat het nauw en comfortabel aansluit op je tanden en kiezen. Hierdoor is het voor anderen haast onzichtbaar. Daarnaast heeft het geen invloed op je spraak. Doordat de beugel niet bevestigd is aan je gebit hoef je geen rekening te houden met bepaalde soorten drank of eten die het kunnen aantasten. Je kunt het hierdoor ook makkelijk schoonhouden.

transparante beugel

Waarom een transparante beugel? 

Omdat deze beugel op maat is gemaakt, is het geschikt voor zowel jongeren als volwassenen. De reden waarom mensen voor deze beugel kiezen verschilt per persoon. Sommigen vinden dat een traditionele beugel er niet aantrekkelijk of verzorgd uitziet, terwijl anderen het niet vinden passen bij hun leeftijd. Daarnaast is deze beugel ook gebruiksvriendelijker, minder ingrijpend en is de behandelduur over het algemeen korter dan bij traditionele beugels. Verder is het pijnloos en hoef je de beugel niet uit te nemen of er rekening mee te houden als je gaat sporten.

Hoewel de onzichtbare beugel vooral gericht is om het uiterlijk van je gebit te verfraaien, heeft het ook medische voordelen. Doordat de beugel de stand van je tanden corrigeert, verbetert deze tegelijkertijd je beet. Hierdoor functioneren je kaken beter en slijten je tanden en kiezen niet onnodig snel. Daarnaast zorgt het er ook voor dat jouw gebit beter te onderhouden is. Dit kan verdere klachten in de toekomst voorkomen.

Hoe werkt een transparante beugel? 

Een Invisalign behandeling is een serie van doorzichtige, uitneembare en op maat gemaakte aligners (hoesjes/ beugels). De aligners zetten de tanden en kiezen geleidelijk recht. De aligners worden periodiek vervangen door een nieuwe set. Hierdoor komen uw tanden uiteindelijk weer netjes recht te staan.

Ontdek Invisalign: De Onzichtbare Oplossing voor Rechte Tanden

Bij Royal Blue Dental zijn we verheugd om Invisalign aan te bieden als een moderne en discrete methode om uw tanden recht te zetten. Deze revolutionaire behandeling maakt gebruik van doorzichtige aligners om uw glimlach te transformeren zonder het ongemak van traditionele beugels. Laten we de voordelen van Invisalign verkennen en ontdekken waarom het de favoriete keuze is geworden voor mensen die streven naar een perfect uitgelijnde glimlach.

 • Onzichtbare Correctie:
  Invisalign-aligners zijn vrijwel onzichtbaar, wat betekent dat niemand zal merken dat u aan uw gebit werkt terwijl u de aligners draagt.

 • Comfort en Gemak:
  De aligners zijn comfortabel om te dragen en kunnen eenvoudig worden verwijderd voor eten en reinigen. U hoeft zich geen zorgen te maken over draden of slotjes die in de weg zitten.

 • Snellere Resultaten:
  Invisalign kan in sommige gevallen snellere resultaten opleveren dan traditionele beugels, waardoor u sneller kunt genieten van uw nieuwe glimlach.

 • Behandeling op Maat:
  Elke set Invisalign-aligners wordt op maat gemaakt voor uw gebit, wat betekent dat de behandeling nauwkeurig is afgestemd op uw individuele behoeften en doelen.

Met Invisalign kunt u werken aan de glimlach waar u altijd al van hebt gedroomd, zonder de zichtbare ongemakken van traditionele beugels. Neem vandaag nog contact met ons op bij Royal Blue Dental en ontdek hoe Invisalign uw leven en uw glimlach kan veranderen.

Veelgestelde Vragen

Is Invisalign even effectief als traditionele beugels?

Ja, Invisalign kan even effectief zijn als traditionele beugels bij het corrigeren van verschillende orthodontische problemen, zoals scheve tanden, overbeet, onderbeet en open beet. Het succes van Invisalign is sterk afhankelijk van de juiste indicatie en de naleving van de behandelingsinstructies. Uw tandarts zal beoordelen of Invisalign geschikt is voor uw specifieke situatie.

Hoe lang duurt een Invisalign-behandeling?

De duur van een Invisalign-behandeling varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van de complexiteit van de orthodontische problemen. Over het algemeen kan een Invisalign-behandeling variëren van enkele maanden tot ongeveer twee jaar. Uw tandarts zal een behandelingsplan op maat voor u opstellen en een geschatte duur van de behandeling met u bespreken.

Zijn Invisalign-aligners comfortabel om te dragen?

Ja, Invisalign-aligners staan bekend om hun comfort. Ze zijn gemaakt van glad, BPA-vrij plastic dat zacht en comfortabel aanvoelt in de mond. Hoewel u aan het begin van elke nieuwe set aligners enige druk kunt voelen terwijl uw tanden zich aanpassen, wordt dit doorgaans als mild en goed te verdragen beschouwd. Bovendien kunt u de aligners eenvoudig verwijderen voor maaltijden en poetsen, waardoor het comfortabeler is dan traditionele beugels.