Prothese

Een Gebitsprothese is één van de meest gebruikte oplossingen voor ontbrekende tanden

Welkom bij Royal Blue Dental, waar we begrijpen dat een volledige, stralende glimlach essentieel is voor uw zelfvertrouwen en algemene welzijn. Als u tanden mist, ongeacht de oorzaak, kunnen gebitsprotheses een levensveranderende oplossing bieden. Op onze pagina voor gebitsprotheses verkennen we de mogelijkheden en voordelen van deze herstellende tandheelkundige optie.

Royal Blue Dental Prothese

Een Prothese is maatwerk

Een prothese is altijd maatwerk. In overleg met u kijken we welke oplossing het beste bij u past. Is die keuze gemaakt, dan gaan we samen met u aan de slag om de prothese helemaal perfect passend te maken. Dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Bij alle stappen die we nemen leggen we u goed uit wat we doen en waarom we dat doen.

Soorten Gebitsprotheses

Welke soort prothese voor u geschikt is, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samen met u kijken we wat in uw geval de beste oplossing is.

Volledige protheses: de volledige prothese vervangt uw hele gebit:

 • Een kunstgebit vervangt uw eigen tanden en kiezen en wordt voor u op maat gemaakt. Daardoor past het perfect in uw mond. Door de speeksellaag tussen uw tandvlees en het kunststof zuigt het kunstgebit zich vast. U kunt het echter wel uit uw mond nemen, bijvoorbeeld om te reinigen of als u gaat slapen.
 • Een overkappingsprothese is een kunstgebit waarbij we gebruik maken van implantaten of uw eigen wortels. Die wortels werken als een pijler onder het kunstgebit en geven het houvast en steun. Het voordeel is dat uw kaken minder slinken, waardoor uw kunstgebit langer goed blijft passen. U kunt een overkappingsprothese uit de mond halen.
 • Een klikgebit is ook overkappingsprothese, maar het zit vastgeklikt op een aantal implantaten die in uw boven- en onderkaak bevestigd zijn. U kunt het echter nog steeds uit de mond nemen. Dat maakt het makkelijk om te reinigen. Het klikgebit zit comfortabel en geeft u zekerheid. U kunt ongehinderd praten, lachen en eten wat u lekker vindt.
 • Een telescoopprothese is een overkappingsprothese die wordt geplaatst op telescoopkronen.

Gedeeltelijke prothese: de gedeeltelijke protheses vervangt één of meerdere tanden of kiezen.

 • De frameprothese vervangt één of meerdere tanden of kiezen. U kunt de frameprothese uit de mond halen. De frameprothese is gemaakt van metaal waarop tandvleeskleurige kunsthars is aangebracht. Daarop zitten de kunsttanden of kiezen. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van hoe de prothese gemaakt is, rust hij meer of minder op het tandvlees.
 • Een plaatprothese is gemaakt van tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn kunsttanden of –kiezen vastgemaakt.  De gehele plaatprothese rust op uw tandvlees en zit eventueel met ankertjes vast aan de overgebleven tanden of kiezen. Omdat de plaatsprothese dezelfde kleur heeft als uw tandvlees, is dit type prothese vrijwel onzichtbaar.

Immediaatprothese: een immediaatprothese is een prothese die direct geplaatst worden naar het trekken van uw tanden en kiezen. Het beschermt uw tandvlees waardoor de wondjes snel kunnen genezen.

Herstel Uw Glimlach en Levenskwaliteit met een Gebitsprothese

Bij Royal Blue Dental begrijpen we hoe belangrijk een complete glimlach is voor uw zelfvertrouwen en levenskwaliteit. Als u één of meerdere tanden mist, kan een gebitsprothese de oplossing zijn die uw glimlach en functionaliteit herstelt. Ontdek hoe een gebitsprothese uw leven positief kan veranderen en uw glimlach weer compleet kan maken.

 • Herstel van de Glimlach:
  Een gebitsprothese vervangt ontbrekende tanden en geeft u weer een volledige glimlach, waardoor u met vertrouwen kunt lachen en praten.

 • Verbeterde Functionaliteit:
  Met een gebitsprothese kunt u weer normaal eten en spreken, waardoor uw algehele levenskwaliteit wordt verbeterd.

 • Behoud van Gezichtsstructuur:
  Gebitsprotheses helpen bij het behouden van de structuur van uw gezicht en voorkomen verzakking van de kaak, wat kan leiden tot een ouder uiterlijk.

 • Op Maat Gemaakte Oplossing:
  Onze ervaren tandartsen werken samen met u om een gebitsprothese op maat te maken die perfect past en comfortabel aanvoelt.

Bij Royal Blue Dental staan we klaar om u te helpen uw glimlach en levenskwaliteit te herstellen met behulp van een gebitsprothese. We begrijpen dat elke patiënt unieke behoeften heeft, en we zijn toegewijd aan het bieden van op maat gemaakte oplossingen die aan uw verwachtingen voldoen. Vertrouw op ons om uw glimlach weer compleet te maken en te genieten van de voordelen van een gezond en stralend gebit.

Veelgestelde Vragen

Hoe lang duurt het voordat ik aan mijn nieuwe prothese gewend ben?

Het kan even duren voordat u volledig gewend bent aan uw nieuwe gebitsprothese. In het begin kunnen uw prothese en mondgevoel anders aanvoelen, en het kan enige tijd kosten om comfortabel te eten en spreken. De aanpassingsperiode varieert van persoon tot persoon, maar de meeste mensen wennen binnen enkele weken aan hun prothese. Geduld en regelmatige bezoeken aan uw tandarts voor eventuele aanpassingen zijn essentieel voor een soepele overgang.

Hoe moet ik mijn gebitsprothese onderhouden?

Het onderhouden van uw gebitsprothese is essentieel om ervoor te zorgen dat deze lang meegaat en goed functioneert. Enkele belangrijke tips voor prothese-onderhoud zijn:

 • Spoel uw prothese na elke maaltijd af om voedselresten te verwijderen.
 • Poets uw prothese dagelijks met een zachte protheseborstel en mild reinigingsmiddel.
 • Laat uw prothese ’s nachts in een glas water weken om het vochtig te houden.
 • Vermijd het gebruik van bleekmiddelen of schurende tandpasta’s, omdat deze uw prothese kunnen beschadigen.
 • Bezoek regelmatig uw tandarts voor controle en aanpassingen indien nodig.

Door uw gebitsprothese goed te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en een stralende glimlach behoudt.