ICON Behandeling

ICON is pijnloos, snel & esthetisch voor ‘white spots’

Het is binnen onze praktijk mogelijk om witte vlekken op de voortanden (kalkvlekjes/Fluorose) te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Deze behandeling met Icon werkt op basis van infiltratie van de witte vlek. Hierbij trekt een vloeibare stof van buiten af in het sterretje in de ruit, waarna niets meer te zien is.  Bij Icon wordt er ook niet aan de tand geslepen of geboord en blijft het de gezonde tandstructuur behouden.

ICON Behandling voor verwijderen witte vlekken bij Royal Blue Dental

Wat zijn White Spots Tanden?

Witte vlekken of witte aanslag op de tanden zijn vaak een bron van zorg voor veel mensen. Deze doffe plekken kunnen zich ontwikkelen tot kleine, poreuze plekjes die meestal zichtbaar zijn op de hoek- en voortanden. Ze kunnen voorkomen op zowel boven- als ondertanden en vallen op omdat ze witter zijn dan de omliggende tandstructuur. Gelukkig biedt moderne tandheelkunde effectieve behandelingen om deze witte vlekken te verwijderen en uw glimlach te herstellen.

Behandeling voor White Spots Tanden: Een Stap naar een Stralende Glimlach

Als u last heeft van witte vlekken op uw tanden, bieden wij bij Royal Blue Dental een doeltreffende behandeling aan die uw glimlach kan transformeren. Voor de behandeling van maximaal vier tanden kan één afspraak worden gepland. Als u meer tanden wilt behandelen, kan dit in meerdere zittingen nodig zijn. Onze aanpak begint met een grondige evaluatie waarbij we de situatie vooraf en achteraf vastleggen, bijvoorbeeld met behulp van lichtfoto’s. Vervolgens nemen we maatregelen om uw tandvlees te beschermen door middel van een rubberdam.

Het reinigingsproces is een cruciale stap in de behandeling, waarbij de tanden in meerdere stappen zeer grondig worden gereinigd. We gebruiken geavanceerde technologie en zorgvuldig geselecteerde producten om de witte vlekken effectief te verwijderen. Tot slot passen we een speciale vloeistof toe om de witte vlekken te laten verdwijnen en polijsten we de tanden voor een optimaal en glanzend resultaat.

Uw Comfort staat voorop

Over het algemeen is de behandeling geheel pijnloos. We streven ernaar om uw comfort te garanderen en ongemak tot een minimum te beperken. Het kan echter voorkomen dat mensen met gevoelige tanden tijdens het uitgebreide reinigingsproces een lichte mate van ongemak ervaren. In dergelijke gevallen bieden we de optie van verdoving om eventuele pijn te minimaliseren. Uw tevredenheid en comfort zijn onze prioriteit, en we staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en de behandeling aan te passen aan uw behoeften.

ICON-behandeling: Herstel van Tanden zonder Boren

Bij Royal Blue Dental zijn we verheugd om de ICON-behandeling aan te bieden, een revolutionaire benadering om de schoonheid en gezondheid van uw glimlach te herstellen. Deze geavanceerde procedure stelt ons in staat om tanden te verbeteren zonder het gebruik van boren of invasieve ingrepen. Ontdek de voordelen van ICON en hoe het uw glimlach kan transformeren zonder ongemak of hersteltijd.

 • Minimaal Invasief:
  De ICON-behandeling is een minimaal invasieve procedure, wat betekent dat er geen boren of schuren van tanden nodig is. Dit beschermt de natuurlijke tandstructuur.

 • Behoud van Gezonde Tanden:
  Dankzij de ICON-behandeling kunnen gezonde tanden worden behouden, zelfs als ze aangetast zijn door witte vlekken of beginnend tandbederf.

 • Snel Resultaat:
  De behandeling is efficiënt en levert snel resultaat op. U kunt vaak in één enkele afspraak genieten van een verbeterde glimlach.

 • Pijnloos en Comfortabel:
  De ICON-behandeling is vrijwel pijnloos en veroorzaakt geen ongemak na de procedure. Er is geen hersteltijd nodig, en patiënten kunnen direct weer genieten van hun normale activiteiten.

Bij Royal Blue Dental zetten we de nieuwste technologieën in om uw tandheelkundige ervaring comfortabel en effectief te maken. Met de ICON-behandeling kunnen we uw glimlach herstellen en verfraaien zonder enige vorm van ongemak of invasieve procedures. Uw tanden verdienen de best mogelijke zorg, en wij zijn er om u te ondersteunen op uw reis naar een stralende glimlach.

Veelgestelde Vragen

Is de ICON-behandeling geschikt voor alle soorten tandvlekken?

De ICON-behandeling is bijzonder effectief bij witte vlekken op de tanden, vaak veroorzaakt door beginnend tandbederf of fluorose. Het kan helpen om deze vlekken te verminderen en de tanden te herstellen naar hun natuurlijke kleur. Het is echter mogelijk dat diepere of meer ernstige verkleuringen niet volledig kunnen worden verwijderd met de ICON-behandeling. Uw tandarts zal uw specifieke situatie evalueren en u adviseren over de meest geschikte behandelingsopties.

Is de ICON-behandeling pijnlijk?

Nee, de ICON-behandeling is over het algemeen niet pijnlijk. Het is een minimaal invasieve procedure waarbij geen boren of schuren van de tanden betrokken is. Patiënten ervaren meestal geen ongemak tijdens de behandeling. In sommige gevallen kunnen mensen met zeer gevoelige tanden een lichte mate van gevoeligheid ervaren, maar dit is meestal van korte duur. Verdoving is meestal niet nodig.

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie na de ICON-behandeling?

De ICON-behandeling staat bekend om zijn snelle resultaten. U kunt vaak al direct na de behandeling een verbetering in de kleur en uitstraling van uw tanden opmerken. De resultaten worden meestal na enkele dagen of weken nog beter zichtbaar, omdat het behandelde gebied de tijd krijgt om zich volledig aan te passen. Het exacte tijdsbestek kan variëren afhankelijk van uw individuele situatie en het aantal behandelingen dat nodig is. Uw tandarts zal u hierover informeren tijdens uw consult.