Amalgaam Verwijderen

Royal Blue Dental Tandartspraktijk Den Haag – Werkelijk alles op het gebied van Tandheelkunde

Amalgaam vullingen bevatten giftige stoffen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid 

Amalgaam verwijderen Den Haag

Amalgaam = Zilveren vullingen verwijderen?

Wij zijn zeer ervaren in het verwijderen van amalgaam op de juiste en veilige manier en zijn hierin zelfs gespecialiseerd. Vele van onze patiënten hebben positieve veranderingen ervaren als resultaat van het laten verwijderen van hun amalgaamvullingen, zoals minder hoofdpijnen en migraine.

In onze praktijk plaatsen we absoluut geen amalgaam- of zilvervullingen. Sterker nog, we zijn gespecialiseerd in het op een veilige manier verwijderen van amalgaam.

Wat zijn amalgaamvullingen? Het zijn zilverkleurige vullingen, bestaande uit een mix van ongeveer 50% kwik, 22 – 32% zilver, 14% tin en soms 8% koper. Deze mix wordt amalgaam genoemd.

Wat is Kwik?

Kwik is een soort metaal dat uit zilverkleurige vloeistof bestaat. Kwik verdampt al op kamertemperatuur en geeft dan een zéér giftige damp af. Kwik is dan ook in alle vormen giftig. Om maar is een voorbeeld te noemen van de effecten; Als er, in het verleden, een kwikthermometer in een ziekenhuis kapot ging, dan werd de hele afdeling afgesloten, totdat de ruimte behandeld was door een speciaal schoonmaakteam.

Waarom bestaande Amalgaamvullingen vervangen?

Er zijn nog steeds mensen die zeggen dat amalgaam veilig is, maar Royal Blue Dental tandartsen hebben jarenlang de veiligheid van amalgaam onderzocht en kwamen tot de conclusie dat het niet veilig is. Amalgaamvullingen geven constant een hele kleine hoeveelheid kwikdamp af, maar iedere keer dat iemand bijvoorbeeld een hete drank drinkt, komen er veel grotere hoeveelheden kwikdamp vrij en deze damp kan door de persoon worden ingeademd.

Kwik is zéér giftig en kan een negatief effect hebben op het zenuwstelsel en andere organen. Bovendien is het één van de meest giftige zware metalen.

tel: 0728440172
tel: 0728440172

Inschrijven

U bent van harte welkom bij Royal Blue Dental Tandartspraktijk in Den Haag. Uiteraard zijn ook al uw gezinsleden welkom in onze praktijk. Inschrijven is voor nieuwe patiënten. U kunt zich hier direct online inschrijven. Wij zullen uw spoedig contacteren om een afspraak te maken.

Wij zullen er alles aan doen om u steeds weer met een glimlach naar huis te sturen. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

tandarts in alkmaar

Periodieke Controles

Restauratie

Cosmetische Tandheelkunde

Orthodontische Behandelingen

Tanden Bleken

Contactgegevens

Heulstraat 13
2514 ER Den Haag

📞 070 - 514 7559

info@royalbluedental.nl 
www.royalbluedental.nl

Tandartspraktijk Alkmaar

Spoed

Spoedeisende hulp nodig? Bel buiten kantooruren of tijdens onze vakantiesluiting

📞 06 30 9130 83

knmt de mare alkmaar
De Mare lid van KRT
gewoon gaaf de mare alkmaar
De Mare lid van NVTS
De Mare lid van NVM
de mare tandartsen

Privacy Statement | Disclaimer

© Royal Blue Dental Tandartspraktijk | Alle rechten voorbehouden